pondělí 6. května 2019

Tíha přemýšlení

Začal nám měsíc Hada, a Had je symbolem jistoty - jistoty vědění. Jeho heslem je "Vím že vím". 
Had je energie intelektu, inteligence, přemýšlení a pečlivého studování. 

Je to znamení přízemní, tedy krutě realistcké. A také trochu depresivní, ano, realistické přemýšlení je těžké a zemní energie s ním spojená nám brání ve stavění vzdušných zámků. Letošní rok může být pro přemýšlení a plánování zvlášť těžký - až tak, že se k žádné akci už nedostaneme. 

Vepř, který vládne celému letošnímu roku, a Had jsou totiž protivníci a energie měsíce, budou tedy z celého roku nejnáročnější. Letošní květen tak není příznivá doba pro změny a přesuny. Sem počítáme cestování, stěhování, i změnu zaměstnání, či změnu na pozici. I povýšení v práci je vlastně změna ve smyslu posunu. A pro ni není dobrá doba. 

Had je ale skvělý stratég. Pokud se tedy v květnu zamyslíte nad svými plány a využijete sílu Hada, můžete si naplánovat a pak dokázat opravdu velké věci. 

Had nepřestává zdokonalovat své řešení, dokud nemá jistotu, je náročný jak na sebe, tak i na své okolí a chce vždy jen to nejlepší. Takže v květnu můžete mít sklony vnímat vše jako nedokonalé, nepřipravené a tedy ještě nerealizovatelné. Snaha vše ještě zlepšovat vás tak může blokovat. 
To je nebezpečí letoších silných zemských energií, můžete dostat do zacyklení, kdy budete stále přemýšlet co a jak udělat a točit se při tom v kruzích. 

Tento měsíc je tedy vhodný ne k velkým změnám, ale k zamyšlení nad svojí současnou situací. Ke zhodnocení co máte a co potřebujete.  A hlavně kolik máte energie na to, abyste to získali a ustáli. 
A dejte pozor, abyste nepřeplánovali a pak nepropadli depresi (nebo alkoholu) z toho, že to nezvládnete.
Soustřeďte své vymýšlení na zvolení správné míry a Had vám pomůže najít to nejlepší řešení, jak na to bez zbytečného vyčerpání. 

Žádné komentáře:

Okomentovat