středa 6. února 2013

Čas probouzení

Stále je dobré využívat odvěký koloběh světla a života.
  Minuly už Hromnice, původní keltský první ohňový svátek v novém roce. A čeká nás začátek nového roku podle čínských zvyků (řídí se podle měsíce, podobně jako velikonoce, začátek je v okamžiku novu). Můžeme využít těchto impulsů a začít se budit ze zimního spánku.
  Nový rok, nový život, doba znovuzrození, obnova duchovní i fyzická. Ohnivá energie Hromnic obnovuje i očišťuje. Přidává na intenzitě, urychluje všechny procesy.
  Dobrým pomocníkem tohoto obrození je teď v zimě sauna. Moderní lidé mají kulturní předsudky proti stavům rozrušení a nepohodlí, proti stavům kdy zdánlivě nekontrolují své okolí, ani sami sebe. Proto je sauna určitou výzvou.
   Sauny se užívá po celém světě jako místa fyzické a spirituální obnovy. Obřadní užívání sauny (např. v indiánské tradici, různé iniciační rituály), je specifickou aplikací obrodného procesu.
  Můžete zkoumat co od saunování vlastně očekáváte. Je to fyzická očista, zkouška vaší vytrvalosti, účast v něčem tradičním, utužování skupiny, příležitost k rituálu, vizualizaci?  Stačí když si uvědomíte, že je to proces očištění, obnovy a návratu k harmonii.

Během tohoto týdne zkoumejte své myšlenky a postoje k pohodlí a utrpení, zdraví, ovládání se a sebezapření.

P.S. Teď je také vhodná doba pro vyrovnání dluhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat