pondělí 7. června 2021

Červen - měsíc Koně


Červen je měsíc největšího jangu, energie rozpínající se a rychlé. Je to nejaktivnější energie roku. Je to doba, která podporuje aktivty, aktivity venku, ve volnosti a ve společnosti. Neseďte doma, jděte ven, buďte aktivní.

Oheň červnového Koně je ale spojen i s vizí, s našimi sny a cíly. Tak nedělejte jen aktivitu pro aktivitu, ale zaměřte se na své vlastní vize a cíle. Využijte energie Koně, pusťte se za svými sny, udělejte pro ně co nejvíc.

Rozpínající se energie nás vede k poznávání nových věcí, seznamování se s novými lidmi, k využívání rozmanitosti života. Oheň je i o radosti, podpoře vlastních zájmů. Kůň bývá také silná individualita, může přinést i egoismus, prosazování vlastních zájmů před ostatními. Nebrzděte se kvůli partnerům ve svých radostech, vemte je s sebou, užívejte si je společně.

Každý Kůň potřebuje nejen volnost výběhu, ale i svou stáj. Tak potřebujeme větrat, otvírat okna i dveře, nechat proudit energii naším domovem. A také potřebujeme malé místo jistoty, klidu a ticha, kde nabereme sílu k dalšímu běhu.

PS: "Čas utíká jako jelen, byvše do p...le střelen" bývala po ránu jemná připomínka naší matky že sebou už máme mrsknout a vyrazit do školy.
A teď nast
ává ten nejrychlejší čas, měsíc vrcholícího léta, světla, čas koně, ohnivého, a splašeného zvířete. Tak ať nám neuteče!

Žádné komentáře:

Okomentovat