neděle 29. dubna 2018

1.máj a úplněk

Čeká nás 1. máj, klasicky lásky čas :-)
Toto datum je významným svátkem, předělem času, těžko si jej nevšimnout. Je to střed jara, vrchol růstu vzhůru. Teď už jsou všechna semena vyklíčená, všechny pupence nalité, teď následuje jen košatění, rozvoj do všech stran. Vidíme možnosti.

A také tu letos máme přímo čarodějný úplněk. Je to ideální čas pro duchovní léčení, snění, pro magickou sexualitu. Úplněk je dobou naplnění a dokončení. Je tu silná rezonance - pokud jste ve stresu, úplněk ho zesílí, pokud jste soustředění - úplněk vás rovněž podpoří. Je to náročný čas. 

1. máj je také tradiční čas obětování domácím bůžkům. Děkujeme jim za péči o náš domov, o jeho ducha. A na toho ducha bychom neměli ve shonu dní zapomínat. Podívejte se na svůj domov trochu jiným pohledem: Jakého ducha vyzařuje? Jaký je jeho genius loci? Jak duch vašeho místa souzní s vámi? Podporuje vás genius vašeho domu?

Na začátku fáze měsíčního ubývání můžete uvolnit a rozptýlit energie minulosti. Při ubývajícím měsíci se můžete zbavovat nežádoucích vzorců a připravovat se na obnovu a svěží začátek, který přinese nový měsíc. Je to období očišťování - ve smyslu odkrývání vnitřní pravdy - zdokonalování vnímání.

Pokud vás váš život v místě kde jste neuspokojuje, začněte s očistou. Odstraňte co vám nepřináší potěšení a prospěch. Jsou to předměty, barvy, nebo jen pocity s místem spojené? Nejste si jisti? Očista na energetické úrovni vás zbaví toho černého mraku, který vám brání vidět co vlastně chcete. (Jak na to píšu zde: http://milenamoudra.cz/ocista-prostoru/)

Jedná se o konání na základě uvědomění. Vykuřování, obřadné kropení či omývání (i sebe sama), přebudování emočních vzorců, to jsou způsoby, kterými upevňujete svou schopnost podílet se na celistvosti světa a prožívat ji, používat svou intuici a rozhodovat se.

Tento týden:
věnujte pozorování svého domova - jaký je jeho duch? Jaký je genius loci místa kde žijete, vaší ulice, města, krajiny? Jak vás ovlivňuje? Zkuste se s ním více sladit. Uvažujte o možnostech jak jej posílit. (A jestli jste na dovolené, při návratu po několika dnech jej snáze procítíte.)




Žádné komentáře:

Okomentovat