čtvrtek 16. dubna 2015

Konec půstu a co dál?

Udělejte si z jídla zážitek!
Po velikonočním půstu, jarní očistě, dietě pro zhubnutí atp. se zase vracíme k našemu běžnému jídlu.
A k našemu starému stolu.
Kuchyně, jídelna, stolování a jídlo vůbec má z hlediska feng-šuej opravdu velký význam. Vždyť tady jde přímo o základy našeho života, o zdroj energie, o přežití.
Hodně se soustředíme na to co jíme, ale jak to jíme, a v jaké společnosti, nám často uniká.
Při jídle se otevírají čakry, jsme ochotni přijímat. A vše co přijímáte se zapisuje mnohem hlouběji.Takže se snažte při jídle nesledovat televizi. Příjemná hudba, příjemná konverzace, to je to pravé.
Upravený stůl a naaranžované jídlo nás vede k většímu užívání si jídla. Jíme déle, všímáme si chuti, vůně a barev.
Máme pak větší pocit nasycenosti, z uspokojení estetického, a hlavně z příjemné společnosti.
Tipy:
Džbán s vodou na stole, průzračné sklenice na vodu.
Lehké prostírání, barvy žlutá, červená, světle zelená.
Malé talíře.
Lehký, třeba bambusový nábytek.
Dobré osvětlení.
Udělejte si z jídla zážitek - budete uspokojeni, a ani toho tolik nesníte.
Udělejte si na jídlo čas!

Žádné komentáře:

Okomentovat