neděle 29. března 2015

Nepodceňujte velikonoce

Velikonoční rituály někdo prožívá více, jiný vůbec. A když se zúčastníte některého z nich (barvení vajíček, pletení pomlázky, koledování, ...) závisí váš zážitek na vašich přípravách. 

Rituály nejsou samoúčelné, pomáhají nám vstoupit do přítomného okamžiku. A pomáhají nám s naší
osobní změnou, s růstem, s odpoutáním se od minulosti a přijetím životních změn. Snáze se naladíme na energie nového roku, nového jara.

To jak se na obřadu - rituálu podílíte, má velký vliv na zážitek, kterého se vám dostane
Souvisí to i s delšími přípravami, jak fyzickými (půst, pití většího množství vody, abstinence od alkoholu, nebo jiných drog, od cukru..) tak mentálními. Mentální příprava nejen modlitbou, ale i zpomalením svého tempa, meditací, ujasněním svých záměrů, rozpoznání svých strachů a obav.

 Každý obřad je spirituálně spojen se všemi dalšími obřady, váží se k němu podobné síly a spojují tak různé rezonance. Tradiční postupy, písně a recitace pomáhají zpřítomnit ducha obřadu.


Během tohoto týdne uvažujte o svých osobních obřadech. Pojímáte je jednoduše, jako čas modlitby a obnovy? Nebo je používáte jako rituální přípravu pro jiné obřady, nebo hlavně pro svůj klid, pokud nejste v souladu se světem?

Žádné komentáře:

Okomentovat