neděle 22. března 2015

Pár tipů pro pohodu

pohled do zeleně uvolňuje a léčí oči
Občas se lidé ptají jakou si udělat rychlou úpravu, aby se jim lépe bydlelo - a žilo. To je pro mne dost děsivá otázka, když nevím nic o tom konkrétním prostoru, ani o životních plánech klienta.(všechno se totiž stihnout nedá - a ani ideální dům neexistuje - ale můžeme si vybrat ). 
Většinou říkám: Dejte si na dveře vizitku se svým jménem a pořádně si doma  rozsviťte :-)


Tady jsem se pokusila napsat pár dalších tipů:

Pohoda pro duši

Potřebujeme mít pocit bezpečí, že nás nic a nikdo nepřepadne. Potřebujeme fyzickou jistotu za zády. Takže za námi je pevná zeď, nebo aspoň vysoké opěradlo křesla. A před námi volný výhled, na něco příjemného, nehledíme do zdi. Vstupní dveře jsou také v našem zorném úhlu.

 Pro pohodu výhled na něco pěkného - tak se zbavíme všeho co se nám nelíbí: nechceme se dívat na věci které nemáme rádi, ani na žádné odpadky, špinavé prádlo, neuklizené krámy, nedokončenou práci. Ale ani na příliš dramatické scény, jako rvoucí se zvířata, nebo lidé, nebo třeba lodě tonoucí v bouři, ani na obrázcích :-)
Také množství otevřených polic působí neklid, stejně tak žaluzie ve spuštěné ale otevřené poloze.

Potřebujeme pohodlí, aby nás nic nerušilo, neobtěžovalo, tak se musíme zbavit všech šárů, jedových šípů, které na nás mohou mířit. Dejte si pozor ať na vás nemíří žádné ostré rohy.

Chceme pohodu, ale ne únavu. V monotónně zařízeném prostoru nezrelaxujeme, spíše rovnou usneme. Nezařizujte vše v jedné barvě, nebo barevné tónině, to je únavné. Je potřeba přidat nějaké povzbuzení. 
Přidat trochu jangové energie, třpyt a lesk, sytější barvu, plamínek svíčky, čerstvé květiny. Někdo umí pracovat dobře i s hudbou.

S dekoracemi nepřehánět, ale zase ne úplná prázdnota. Vždy je lepší jeden kvalitní kus než množství serepetiček.A ať na vás nikdo nekouká, nedávejte si před sebe portréty, fotky, hlavně ne zrcadla!

Tohle všechno je ale až k doladění prostoru ve kterém proudí příjemná a bohatá energie čchi.

Žádné komentáře:

Okomentovat