úterý 15. dubna 2014

Okna

Okno (A. Lamr)
 Oko - do duše okno. Ale je okno otvorem do duše vašeho domu?
 Určitě na tomto příměru něco je. V každém případě je bezokenní dům jaksi bezduchý. Stejně tak bezokenní místnosti. Působí na nás bezduše, neproudí zde životní energie. Bezokenní prostory nejsou vhodné pro život.
 Setkávám se s dost velkým množstvím případů, kdy si lidé zařídí místnost - nejčastěji pracovnu - v prostoru bez oken. A pak se diví, že ta práce nepřináší výsledky, které očekávali.
 Přístěnky pod schody jsou možná vhodné jako úložné prostory, ale ne k trvalému pobytu. Stejně tak spánek v různých alkovnách vám nepřinese tolik odpočinku a osvěžení, jak by mohl. A i jiné aktivity zde budou skomírat.
 Energie čchi vstupuje s vámi dveřmi, ale musí odejít okny. Proto je důležité mít, pokud možno, více oken než dveří (nebo aspoň stejně), jinak se zde vaše energie zadusí. Ale ne více, než 4 okna, na každé vstupní dveře. Máte-li jich více, udržujte část oken zakrytou závěsy.

 Týká se to života i každé práce. I když nemáte čas kochat se vyhlídkou z oken, vaše životní energie je vaším prostředím ovlivněna.
(Například v bezokenních kuchyňských výklencích v panelácích se kuchaři přímo dusí ve "vlastní šťávě" - a víte, že kuchař by měl být dobře naladěn, protože jeho energie se promítá přímo do jídla které připravuje.)

Žádné komentáře:

Okomentovat