neděle 14. dubna 2013

Nevystavujte čistící prostředky


  V tradiční čínské domácnosti nejsou nikde vidět žádné úklidové prostředky.
Podle učení feng-šuej tím snižujete postavení a reputaci paní domu.
  Ale ani ostatním obyvatelům pohled na úklidové prostředky, natož na odpadky neprospívá. Odpadkový koš by měl být pohledům skrytý.
  Zvláště nepříjemně působí i košťata vystavená na očích u vstupu do domu / bytu. Vymetou obživu a úspěch obyvatel. Jsou považována za opravdu špatné feng-šuej.
  Podle průzkumů v tomto u nás spousta lidí chybuje a vysavač mívají přímo v obyváku. ( viz: http://bydleni.idnes.cz/obyvaci-pokoj-0d4-/dum_osobnosti.aspx?c=A110531_183044_dum_osobnosti_rez )

  Ještě:  Proti nočním zlodějům je dobrý odpuzovací prostředek smeták postavený před domem, opřený vzhůru nohama o zeď poblíž vstupu. Ale nechávejte jej tam jen přes noc, ráno jej ukliďte.

4 komentáře:

  1. Dobrý večer, děkuji za zajímavý článek. Do jakého sektoru je optimální dávat čistící prostředky, prací prášek, hadry, vysavač aj.? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. V principu tyto prostředky nepřinášejí do našeho života žádnou žádoucí energii - jsou to jen prostředky k zajištění úklidu. Takže nejlepší by bylo mít nějaké služebnictvo, které je po vykonané práci zase odnese pryč :-) Pokud si to nemůžeme dopřát, pak se k těmto prostředkům chovejme jako k nutnému zlu: Umístěte je tam, kde to bude nejpraktičtější, do uzavřené komory, skříně, tam kde se nebudou plést do života. Pokud je více možností, doporučuji severní stranu.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, děkuji za odpověď. Na severní stranu to bohužel nejde, tam jsou dveře do komory/technické místnosti. Nyní máme prostředky v dolní části otevřené patrové police směrem na západ, uklizené v otevřené krabici od plen z dm drogerie.

    OdpovědětVymazat
  4. Někde jsem četla názor, že věci jako odpadkový koš, koš na špinavé prádlo, kočičí WC a úklidové pomůcky nám pomáhají udržovat náš prostor úhledný a čistý, pomáhají nám, abychom se na ty nepěkné věci, které jsou součástí našeho života, nemuseli dívat. Z tohoto pohledu tedy patří do sektoru nápomocných přátel. Tento pohled se mi líbí, a tak se ho držím.

    OdpovědětVymazat