úterý 16. dubna 2013

Jin x jang


Jin bývá označována energie jemná, přijímající, měkká, plynoucí, klesající, uklidňující, ženská...barvy lomené, tmavé.. Jang je protiklad - energie dynamická, útočící, tvrdá, rychlá, stoupající, mužská ...barvy základní, jasné, syté, zářivé.
  Každý si uspořádává prostor k obrazu svému, tak, jak se mu, právě teď, líbí. A protože byt častěji zařizují ženy, často se také setkávám s příliš "jinovým" uspořádáním prostoru.
  Muži většinou takové chyby nedělají. Když si muž přivede domů slečnu, ona nebude žasnout nad motorkou rozebranou na kuchyňském stole, ani nad činkami v ložnici. Ona mu řekne: "Ty nemáš záclony? A koberce?"
  Prostě těm chlapům to většinou někdo řekne.

  Ale když si mladá paní zařídí byt naprosto úžasně v lomených barvách, se spoustou citlivě vybraných látek (závěsy, koberce, ubrusy, potahy, přehozy, dečky...) není jaksi na první pohled co vytknout. Jediná chybička se vloudí, když její muž (mladý, fyzicky pracující, sportovec) začne chodit čím dál později domů. A pokud tedy se cestou nezastaví v hospodě, rychle pak zaleze do dílny nebo do garáže. Příliš jinové prostředí na něj vyvíjí tlak, kterému se podvědomě snaží vyhnout.

Nenechávejte zařízení společného prostoru jen na jednom člověku, podílejte se všichni. I v malém bytě nechte každému kousek zařízený podle vlastního vkusu.
Děti se od matky energeticky odpoutávají v různé době, nejpozději v deseti letech, pak se může i výrazně změnit vkus. Nechte i dítěti kus jeho vlastního prostoru. (Nemusíte ovládat - a zvládat, úplně všechno, ať se snaží sami.)

Žádné komentáře:

Okomentovat