čtvrtek 31. ledna 2013

Touží vaše dítě po černém pokojíčku?

  Energie černé barvy je jinová, klesající, symbolizuje hlubokou temnou vodu. Pro použití na větších plochách není vhodná, přináší do života útlum, smutek a strach. 

  Pokud vaše pubertální dítě zatouží vymalovat si pokoj černou barvou, klidně mu jednu stěnu povolte.
  Mládež má spoustu energie, ale při překotném růstu bývá tato energie neurovnaná a "srovnat se" je náročné. Bývá pak často snazší nechat svou energii klesnout, být úplně bez energie, než se vyrovnávat s vnitřním zmatkem. To vede k oblibě černé barvy a hnusných obrázků, s lebkami apod., které energii určitým způsobem odsávají.
  Takže černá barva a ošklivé plakáty v určitém životním období mládeži pomáhají a skutečně se jim líbí. Po přechodnou dobu (odhaduju do cca 23 let) to není nijak škodlivé a ta energie se stejně nedá nijak skladovat :-)

  Nikdy nedávejte černou, ani tmavě modrou na podlahu, vzbuzuje nejistotu - není vidět kam šlapeme.

  Černá je dobrá barva pro koupelnu, ale v kombinaci např. černobílá dlažba. A samozřejmě ne celé stěny kvůli světlu a pocitu čistoty.

  Černá na vodorovných površích - stůl, deska kuch. linky,..velmi ztmavují prostor. Světlost místnosti je z největší části daná barvou vodorovných ploch. A také je na černé vidět každý drobek.

Černý nábytek se hodí tam, kde chceme podpořit tok (vodní) energie - třeba ve finančních institucích, tok informací - televizory, mobily, pro ty je černý plast ideální materiál.

Muži mohou inklinovat k černé barvě jako protipólu jejich vnitřního jangu. Ale ani jim černou ve větším množství nedoporučuju, každá energie se pohybuje v cyklech, takže co ustojíte v jednu chvíli, zítra už může být jinak.

2 komentáře:

  1. Děkuji, moje dcera v pubertě inklinovala právě k černé barvě, k obrázkům lebek a dalších zrůdností. Trochu jsem se obávala o její vývoj. Doufala jsem, že z toho vyroste. Pravděpodobně vyrostla. Po přečtení článku se mi ulevilo. Nikdy by mne nenapadlo, že by mohla mít v sobě nadbytek energie, který potřebuje nějakým podpůrným způsobem zpracovávat. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda že jsou mé články k užitku.

      Vymazat