pondělí 19. listopadu 2012

I malé morče udrží teplo domova

králíci mohou být překvapivě útoční
  Spousta lidí nepracuje doma, nestuduje doma, nebaví se doma, prostě doma nijak zvlášť nežijí. A prázdný byt do kterého se vracíte je až příliš chladný a nelákavý. Pak  je dobré mít malé zvíře, které udrží v bytě životní energii. Obyvatelé se pak nevracejí do "prázdna".
 Je to důležitější v domech, které nejsou z hlediska feng shui "stabilní". To je tam, kde je hodně skla a plastu, v domech nad vodou, nad průjezdy, na sloupech, tam kde nepociťujete pevné spojení se zemí.
Moderní kvalitní vzdušné byty s příliš velkými okny a málo obývané (na krásný byt musíte vydělávat! - a většinou někde jinde) se domácím mazlíčkem dobře zabydlí.
  Zvíře, které nepotřebuje mnoho péče, nestrádá příliš v omezeném prostoru, je inteligentní a také mazlivé = potkan, není pro každého. Morče je hned druhá nejlepší volba, k malým dětem nejlepší. Nedá se sice pouštět moc na volno, trousí bobky, a nedá se moc vycvičit, ale vůbec se nebrání, nekouše, neškrábe ať s ním děti dělají cokoliv (jen prchá a kvičí).

1 komentář:

  1. Pokud člověk skoro není doma, určitě by měl mít morčata 2. Morče je velmi sociální tvor a samotné upadá do apatie a deprese.
    Že je ultranekousavé taky není úplně pravda. Když ho něco bolí, kousne i hodně silně (doteď mám i po cca 5 letech jizvu jak mě jindy naprosto dokonale krotký a zodpovědný Chlup kousnul při píchání injekce proti svrabu na veterině). A rozhodně by mírná povaha morčete neměla být braná jako záminka k tomu, že ho děcka můžou tahat a mačkat jako věc!

    OdpovědětVymazat