neděle 28. října 2012

Odstraňte sušené květiny


  Sušené květiny jsou častou a oblíbenou dekorací. Setkávám se s nimi v domácnostech i v restauracích, ve vázičkách, košících, v nástěnných závěsech. Některé jsou jen zašlým lapačem prachu, jiné jsou opravdu hezké. Ale všechny mají stejnou základní vlastnost: sušené květiny konzervují minulost.
  Ano, minulost mohla být skvělá, vždyť také prodej mnoha těch suchých vazeb se veze na vlnách nostalgie. Ale pokud chcete žít v přítomnosti, zbavte se jich.

 Samozřejmě, pokud je vám sto let a žijete už jen vzpomínkami je to v pořádku. (Pamatuji si z dětství na zářivě barevné slaměnky jedné své tety, měla jimi ozdobené fotografie svých zemřelých příbuzných, moc se mi líbily.)
  Jestli chcete mít ještě budoucnost, pryč se sušenými květinami!
  Pokud máte nějaké úžasné ozdoby ze sušených květin, kterých se nechcete vzdát, používejte je sezónně. Pozor, těch sezón by mělo být do roka osm. Teď na podzim, kolem dušiček, je dobrá doba pro vzpomínky na minulost. Pak ale vyndejte vánoční ozdoby a sušené květiny uložte.
  Poslední dobou už naštěstí móda sušených květin opadá.  Nevěřili byste jak strašně vypadá zboží ve výlohách ozdobených sušenými květinami. Vše vypadá staré, umatlané, žluklé. Prostě děs.
  Tak ještě jednou : ŽÁDNÉ SUŠENÉ KVĚTINY!

Žádné komentáře:

Okomentovat