čtvrtek 30. srpna 2012

Křišťálky pro feng šuej

 Závěsné křišťály do oken se stávají velkou módou. Lákají dobrou energii čchi. Přitáhnou domů štěstí. Rozptýlí smutek, odlehčí atmosféru, pomůžou napravit pošramocené vztahy. To může být za určitých okolností všechno pravda.
 A tak se prodávají broušená sklíčka různých tvarů a velikostí, od jednoduchých kapek po třpytivé labutě a koule velikosti nejméně golfového míčku.
 Jsou to třpytivé ozdůbky, a pokud nevíte jistě co s nimi, slouží k ozdobě interiéru a to není špatné.
 Ale Feng šuej není postup jak vylepšit interiér, je to pomoc jak zlepšit svůj život!

 
 Feng šuej je práce s energií - s životní energií čchi. A ta se láme na krystalech, odráží na zrcadlech.
Na krystalech se samozřejmě láme podle kvality a čistoty krystalu - takže nejúčinnější je broušený diamant :-) Ty se ale k těmto prostorovým účelům nepoužívají. Jistě, čím kvalitnější sklo a brus, tím lépe. Olovnaté sklo, které používá např. fa Swarovski je výborné. Plastový "křišťálek" nefunguje vůbec.

Křišťálek by měl mít pravidelný tvar -  koule nebo kapka - a přiměřenou velikost. Jedná se o bodovou záležitost, přicházející energie, světlo, se lomí a mění v jednom bodě, takže pro místnost běžné obytné velikost stačí křišťálek skutečně do 1 cm. Naopak s většími byste mohli snadno nadělat více škody než užitku.

Energie čchi se na křišťále mění a odlehčuje.
Stejně působí ověsky na křišťálových lustrech. Všiměte si, jak je atmosféra plesových sálů a divadel jiná, slavnostnější, než v přednáškových halách či tělocvičnách. A to se lidé mnohdy tísní více, a na jevišti planou vášně a dramata, přesto se lidé neuvaří ve vlastní šťávě, třpyt ověsků spolu s mnoha bodovými světly atmosféru odlehčí.
Pokud máte dost velký a vysoký prostor mohu ověskové lustry doporučit, klasické či moderní, podle vašeho vkusu.
Jsou zvlášť vhodné do vstupní haly. (Do ložnic raději ne.)

 Křišťálky se věší do oken, na místa kde není dobrý, příjemný výhled, odkud k nám proudí nepříjemné energie a pocity.
 Věší se nad rovinu zraku, tak abyste k nim lehce vzhlíželi, nejlépe na červenou nitku.
 Zamezení rušivých vlivů od sousedství může mít významný dopad na harmonii rodinného života a na schopnost soustředění obyvatel. Toto vylepšení zvládne i laik a nevznikají zde většinou žádné potíže.
Samozřejmě musí viset na světle, zavěšené za závěsem nebo v temném koutě nepřinesou pozitivní efekt.

Náročnější je použití a vhodné umístění krystalu pro  cílené povzbuzení některé životní oblasti. Zavěšení křišťálku do prostoru doporučuji konzultovat. Ověsky na lustrech jsou ve stabilní poloze, volně se otáčející křišťál má úplně jinou energii i účinky a může harmonii prostoru - a vašeho života, dost rozhodit.

Žádné komentáře:

Okomentovat