neděle 16. října 2011

Podzim - doba kultivování intuice

  Podzim je doba zkoumání hloubek, jeho energie je směrována dovnitř. Je to energie kovu - tvrdá a stahující se. Podporuje dokončování věcí a přináší schopnost rozhodovat se. Je to období práce s intuicí.
  Jen velmi málo rozhodnutí děláme skutečně vědomě. Na řadě z nich zvlášť nezáleží, jiná ovlivní celý náš život. A naše intuice, tato vnímavá a interpretační schopnost mysli, bývá často zatlačena do pozadí. Je zahrabána pod spoustou vlivů a tlaků, které na nás v tomto světě stále působí.
  Při rozhodování, ať o finančních otázkách, nebo třeba co si dáme k večeři, je mohdy dost těžké zjistit co si doopravdy přejeme. Jestli rozhodnutí odpovídá naší intuici - ve smyslu našeho vnitřního ducha, nebo jsme jen něco viděli v televizi, nebo nám to ve škole, rodiče, kolega...tak dlouho opakovali, až to opakujeme také, bez ohledu na svou naříkající duši.
  Jak zjistíme která rozhodnutí jsou skutečně naše? Intuici můžeme cvičit. Závisí na pozornosti a uznání. Čím více ji budete používat, tím bude silnější. Můžete začít s málem. S malými rozhodnutími, tam, kde na výsledku nezáleží. Takže se můžete vykašlat na všechny dobré rady a udělat to skutečně po svém. Ať je to výstřední nebo naopak konzervativní až hrůza. Ale pozor, nevykašlete se na rozhodování. Je důležité se skutečně rozhodovat, i v maličkostech, ba právě v maličkostech. Pokud stojíte před volbou, bez ohledu jak je malá, neříkejte "nevím, je mi to jedno". Nejistota ohledně vlastních přání je jednoduše zlozvyk. Čím častěji takové rozhodnutí uděláte, tím více a snáze dokážete rozpoznat svou vlastní intuici a tím snáze se podle ní budete rozhodovat. A podzim je doba, která rozhodování napomáhá.

Žádné komentáře:

Okomentovat