čtvrtek 2. června 2011

Vnímání - obdivujte svůj dům

                                                                                                                                                        29.5.

 Dívat se na něco a skutečně to vidět není totéž.

 Najděte si místo odkud můžete pozorovat svůj dům. Pořiďte si na nejvzdálenějším místě zahrady posezení, altánek, malé místo odkud vidíte přes zahradu na dům. Můžete se kochat zahradou i domem, zaslouží si to.    Při stavbě domu doporučuji si tohle posezení pořídit jako první. Pořídit - stačí opravdu stará židle postavená pod strom. Pozorovat jak roste Váš dům a domov je uspokojivý pocit, a také nemusíte být stále v centru dění. A stříška se hodí pro případ lehkého deště nebo mrholení.
 Posilujte svoji vnímavost. Pozorujte světlo a stíny, dívejte se jak se světlo mění během dne, uvědomte si kam u Vás svítí slunce a kdy, jak se posunují stíny, jaké barvy skutečně vidíte.
 Zavřete oči a naslouchejte. Zkuste oddělit jednotlivé zvuky a vnímejte je, poznávejte a pojmenujte každý z nich.
 Sundejte si boty a pociťujte zem, trávu, dlažbu, vše čeho se dotýkáte. Prociťte svůj kontakt se zemí. Chodíme obutí, takže naše chodidla nejsou příliš otrlá a snáze procítíme dojem z materiálu, než když se dotkneme rukou.


Tento týden cvičte pozornost na tom na co se díváte. Podívejte se z okna. Podívejte se zvenčí na svůj dům. Na své vstupní dveře. Co opravdu vidíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat