pondělí 30. května 2011

Pohled z výšky

                                                                                                                   22.5

 Všimněte si nebeských tvorů se kterými se setkáte. Ptáci, denní i noční, i netopýři. 
Kdybyste byl ptákem, kterým byste byl? Chvíli o tom uvažujte. Představte si to. Kde se pohybujete? Jste v místě svého skutečného bydliště, nebo letíte jinam? Co vidíte ze své ptačí výše?
 Je to něco jiného než použití družicového pohledu na googlu. Ten není doopravdy reálný - není to současnost; se světlem a stíny, s teplotou a vlhkostí vzduchu, s vůněmi a hlukem. 
Zkuste skutečnou vizualizaci - se všemi vjemy. Proleťte se nad domem a kolem něj. Prohlédněte si střechu, stromy, keře a skrýše.
Jste orel nebo střízlík? Jaké prostředí vám vyhovuje?
Ptáci jsou spojováni s určitými symboly. 
 Dravci - ochrana, síla. Orel je spojován se sluncem, odvahou a pýchou.
 Sovy a noční ptáci se smrtí (sýček), ale též moudrostí. V podstatě je ale sova symbolem transformace - změny.
 Symbolem transformace jsou také denní mrchožrouti: sup, krkavec, havran.
 Netopýři jsou skvělá zvířátka a jejich přítomnost nás může jen těšit. Přinejmenším to znamená, že vaše prostředí není příliš zdevastováno, ještě nabízí klid a bezpečné úkryty. Většina strašidelných mýtů o netopýrech se nezakládá na pravdě. Tyto létající savce můžeme vidět lovit hlavně za soumraku, proto jsou symbolem "života mezi světy", určité nepostižitelnosti, nepolapitelnosti. ( jako v jedné písni: "...prachy jenom prachy nečekají, jen po nich sáhneš, už tě mají" - netopýři se nenechají lapit).
 Vodní ptáci - kachny, husy, labutě, rackové, čapi, atp., mají spoustu variací, ale jejich nejvýraznějším znakem je sezónní tah. Jsou symbolem cyklických změn. Někteří z nich jsou také symbolem partnerství, trvalosti vztahu. U nás labutě, čápi, ve východních zemích kachny.( Pozor, při použití této symboliky pro dekoraci si musíme uvědomit, že tady se partneři liší - potřebujeme kachnu a kačera, ne 2 stejné kusy :-)
 Vynikající letci - vlaštovky, sokoli,    symbolizují svobodu, únik. (odkud chcete uletět?)
 Zemní ptáci: bažanti, křepelky,..- péče o rodinu, prosperita. Když pomineme slepice, které se netěší velké vážnosti, je kohout stále ceněným symbolem ambic a vedoucího postavení.
 Datel, strakapoud, jsou symbolem cílevědomosti.
 Sojky, straky, vrány, holubi(poštovní), jsou nosiči poselství a osudových znamení.
 Pestrobarevní ptáci - kolibříci, papoušci,atp.- radost, nadšení.
 Zvláštní ptáci (kukačka, brhlík...) jsou symbolem zvratu, paradoxu a spirituality. 

Během tohoto týdne
Všímejte si ptáků, se kterými se setkáte. Zkuste je určit co nejpřesněji, uvažujte o jejich životním prostoru, a jak souvisí s vaším. Vizualizujte si svůj prostor z ptačí perspektivy

Žádné komentáře:

Okomentovat