středa 18. května 2011

Malá úvaha o ptačím zpěvu

                                                                                                                                                        15.5.

  Ráno mne občas budí ptáci. Je zajímavé, že když spím někde jinde, stává se mi to častěji. Prostě mám pocit, že jinde je tráva zelenější a i ptáci více řvou. Ale všeobecně, z hlediska feng šuej a harmonického domova, je ptačí zpěv vítán. Kde se daří ptákům, těmto poslům nebes, bude se dařit i nám.
  Rozhlédněte se po ptácích ve vašem okolí.  Slyšíte je? V které denní době? Všimli jste si, jak se v průběhu roku mění čas ptačího zpěvu? A také během let. Víte kteří ptáci žijí ve vašem okolí?  Dokázali byste je pojmenovat?  Dokážete si vzpomenout, kdy jste naposledy viděli ptáka na své zahradě?
  Všímejte si změn v ptačí říši kolem vašeho domu.
  Já pozoruji, jak malé ptáčky zpěváčky, sýkorky a pěnkavy, pomalu vytlačují straky. A místo vrabců jsou už ve městě jen holubi.
  Když si vyhlížíte nový dům či pozemek pozorujete tu nějaké ptáky? Dokážete si představit, že by tu s vámi žili? Máte doma nějaký ptačí materiál ?

V tomto týdnu 

   Projděte všechno peří, které doma máte. Vyvěste peřiny. Dejte vyčistit staré peří a oblečte je do nových sypků. Prohlédněte všechny péřové ozdoby, každý lapač snů i poslední boa. Peří je křehké, pokud není v pořádku, vyhoďte ho, zbylé podrobte vykuřování.

Žádné komentáře:

Okomentovat